Сортовете на твърди дискове

Твърд диск е устройство за съхранение, в които магазините за компютърни цялата информация: тя съхранява файлове на операционната система, както и филми, книги, музика и др. За разлика от основната памет, тя съхранява информация, и след изключване на компютъра. Ако искате да си купите твърд диск, за да се разшири използването склад за данни предлага онлайн магазин „Бележникът“: ние предлагаме както класически, магнитни твърди дискове и SSD дискове модерни предоставят надеждни за съхранение на данни.

Продажба на твърди дискове не губи популярност, въпреки появата на по-модерни медии, като например флаш памети. В конвенционален твърд диск информацията се записва, използвайки магнитен запис: то се основава на дискове с феромагнитен материал са разположени върху един вал. подвижна глава четене възприема информация, която се обработва от процесора.

Наличието на движещите се части прави класически твърд диск не е най-надеждният медиите за съхранение. Той е чувствителен към удар, наклон, той е доста деликатен устройство, което изисква внимателно боравене. Поради това, е все по-честите твърди дискове SSD: Цената е по-висока, но също така и по отношение на надеждност, те значително превъзхождат традиционните твърд диск.

SSD дискове имат няколко предимства:

Няма движещи се части. Твърдотелен диск съхранява информация с помощта на чип, в това той прилича много голяма пръчка. Това значително увеличава неговата надеждност и дълготрайност.
Висока скорост. Подмяна на стария твърд диск, за да SSD-диск, потребителят веднага ще забележите значително ускорение: компютърът ще бъде много по-бързо да обработва информация.

Не вдигайте шум. Мнозина запознати вести от стария твърд диск, но след инсталиране на SSD-диск на тях няма да бъдат забравени. Тъй като няма движещи се части, устройството работи почти безшумно.
Минимална консумация на енергия. SSD-диск за преносими компютри може значително да удължи живота на батерията.

С всички тези предимства на цената на SSD не изглежда като твърде висока. Това рентабилно решение за увеличаване на компютърните или преносими възможности. Също така в каталога са външни твърди дискове за съхранение на големи количества информация, както и различни видове флаш памети.
Как да си купите твърд диск?

Ако искате да си купите евтин надежден твърд диск, изберете подходящото решение в каталог онлайн магазин. Нашите клиенти благоприятните условия, предоставени: Добави желаната опция в кошницата, попълнете формата и доставката изберат най-удобния за Вас вариант за плащане. Много скоро покупката ще бъдат доставени на посочения адрес, и ще бъдете доволни от своя избор. Ние работим само с техниката от най-известните производители, твърдият диск ще бъде надеждно хранилище за всякаква информация.